Izložba didaktičkih igračaka Udruge odgajatelja „Krijesnice“ u srijedu 29. svibnja 2019. na Dječjem odjelu Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec povodom obilježavanja „Dana grada Čakovca“

Povodom obilježavanja „Dana grada Čakovca“ Udruga odgajatelja „Krijesnice“ u srijedu 29. svibnja 2019. otvara izložbu didaktičkih igračaka na Dječjem odjelu Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec.

Udruga će izložiti 15-ak primjeraka didaktičkih igara i igračaka koje izrađuju sami odgojitelji prateći razvojne faze djece u predškolskim ustanovama. Na taj način i sami uvelike pridonose optimalnom razvoju djece s naglaskom na obrazovnom segmentu. Igre/igračke koje bi se izložile u odgojno obrazovnom radu odgojiteljima služe za poticanje ranog opismenjavanja djece, percepciju početnih matematičkih i logičkih pojmova, stvaranje uzročno- posljedičnih veza u kognitivnom razvoju, percepciju boja i oblika koji su pretpostavka za rano učenje. Materijali koji su korišteni u izradi igračaka uglavnom su prirodni ili otpadni u recikliranoj varijanti. Na taj način osvještavamo i ekološku svijest kod najmlađih.

Izložba će biti otvorena do 7. lipnja 2019. i moguće ju je pogledati u prostorima Dječjeg odjela Knjižnice radnim danom od 7,00 do 19,00 sati.