Noć knjige 2020.

Noć knjige je manifestacija koja se održava 23. travnja s ciljem poticanja čitanja, promidžbe knjige te razgovora o vrijednosti knjige u suvremenom društvu.

Ove godine Noć knjige je tematski posvećena promjenama s kojima se čovjek iznova suočava i koje također djeluju i na književnost.

S obzirom na promjene koje su nas zahvatile, ove se godine Noć knjige po prvi puta održava virtualno pa su tako i naši programi osmišljeni uz pregršt zanimljivosti kojima šaljemo poruku „S knjigom nisi izoliran!“

Pratite nas na društvenim mrežama i pridružite nam se u virtualnom slavlju Knjige ovoga puta iz udobnosti svoga doma!

Program:

Virtualna izložba dječjih likovno-literarnih radova

10 h

U virtualnoj izložbi donosimo kreativne i vrlo domišljate radove naših korisnika na temu spasimo Zemlju. Likovno- literarni radovi nastali su na temelju natječaja „Što mogu učiniti za spas Zemlje”.

Izložbu radova pogledajte na linku

Kviz : Knjige koje su promijenile svijet 

16 h 

Tijekom povijesti nastao je velik broj knjiga koje su omogućile širenje ljudskog znanja i utjecale na povijest čovječanstva.
Rješavajući kviz možete provjeriti svoje znanje iz opće kulture o najznačajnijim knjigama na svijetu, a vezano uz naslove i njihove autore.

Čitanje priča najmlađima

17-20 h

Knjižničari Dječjeg odjela i Bibliobusa udružili su snage te povodom Noći knjige čitaju priče svojim najmlađim korisnicima.
Čitanje priča ostvareno je uz suradnju izdavačkih kuća:  Naša djeca, Turistička naklada i Znanje.
Od 17 sati, svakih 30 minuta objavit ćemo jednu priču na Facebook stranici Bibliobusa.

Virtualna izložba „Kalinka”

18 h

Knjižnica „Nikola Zrinski” Čakovec u suradnji s Udrugom “Kalinka” predstavlja virtualnu izložbu „Kalinka”. Izložba obrađuje temu očuvanja nacionalnog identiteta, popularizaciju ruskog jezika i kulture te predstavljanje običaja i tradicije multinacionalne Rusije.

Autori i suradnici izložbe: Borivoj Radojčić, Gordana Vidović, Ana Varošanec, Tatjana Mikolaj

Ova izložba je ujedno i najava za vrijednu donaciju Veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj koja će obogatiti fond Knjižnice s novih 400 svezaka na ruskom jeziku. Knjižnica će time dobiti novu zbirku knjiga koje će biti dio posudbenog fonda Općeg odjela.