Noć knjige 2021.

U petak 23. travnja u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige te u sklopu Godine čitanja održava se deseta Noć knjige, najmasovnije kulturno događanje u Hrvatskoj.

Pokrenuta prije deset godina s ciljem poticanja kulture čitanja i poticanja razgovora o statusu knjige u suvremenom društvu, Noć knjige jedna je od najvećih i najpoznatijih domaćih manifestacija posvećenih knjizi s tisućama organizatora programa i stotinama tisuća sudionika diljem Hrvatske.

Tema ovogodišnjeg jubilarnog izdanja je Ljekovita moć knjige, a zaštitno lice pripovjedačica ljekovitih priča babuška Knjiguška.

Opći odjel

Knjige koje liječe
Virtualna izložba donosi pregled naslova koji pružaju nadu i motiviraju za nove početke.

Školski herbarij dr. Ivana Novaka – bilje prije 120 godina
Izložba predstavlja srednjoškolski herbarij dr. Ivana Novaka. Herbarij sadrži biljke sakupljane od 1896. do 1899. godine u Macincu i okolici, a sve biljke su botaničarski klasificirane. Sam herbarij sadrži više od 100 biljaka, a na izložbi će ih biti predstavljeno četrdesetak. Autor izložbe je Borivoj Radojčić. Izložba je otvorena do 21. svibnja 2021.

Izložba “Školski herbarij dr. Ivana Novaka- bilje prije 120 godina” financirana je proračunskim sredstvima Grada Čakovca.

Dječji odjel

Močvarna područja
Izložba dječjih literarno-likovnih radova.