Radionice heklanja za odrasle UČIMO HEKLATI HOBICE

Knjižnica „Nikola Zrinski” Čakovec poziva Vas na besplatne humanitarne radionice heklanja za odrasle UČIMO HEKLATI HOBICE.

Radionice će se održavati u četiri termina, srijedom od 11. rujna do 2. listopada 2019. godine, u multimedijalnoj dvorani Knjižnice, od 17:00 do 18:30 sati.
Prijava je obavezna, a broj polaznika je ograničen. Za sudjelovanje na radionicama polaznici trebaju imati iskustva u heklanju.
Polaznici sa sobom trebaju donijeti heklice (vel. 1,75 i 2,5 ili 2,00 i 2,5) dok ostali materijal osigurava Knjižnica.

Radionice vodi Ružica Varga koja ima dugogodišnje iskustvo u heklanju i pletenju te je u projekt heklanja hobica u Hrvatskoj uključena od samih početaka.

Hobice izrađene na radionicama bit će poslane ne provjeru kvalitete i nakon toga donirane Odjelu neonatologije Županijske bolnice Čakovec.


Hobice su heklana pamučna medicinska pomagala, namijenjene su prerano rođenoj djeci. One pomažu prerano rođenoj djeci jer hvatanjem krakova ove igračke bebe podsjeća na majčinu pupčanu vrpcu što bebama pomaže u poboljšanju disanja, pravilnijim otkucajima srca, stvaranju zadovoljavajuće razine kisika u krvi te imaju dobar smirujući učinak na bebe. Ideja o heklanju takvih platnenih igračaka dolazi iz Danske, a Hrvatska se u projekt heklanja hobotnica uključila 2017. godine te danas obuhvaća 24 rodilišta diljem Hrvatske.