Čitam, dam, sretan sam — Obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjiga

čitam dam sretan sam.bmp

Međunarodni dan darivanja knjiga, koji se obilježava 14. veljače, volonterski je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju i kojim se kod njih želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.

U Hrvatskoj oko 1.700 jednogodišnjaka te oko 800 trogodišnjaka nema niti jednu slikovnicu (UNICEF-ovo anketno istraživanje provela agencija Ipsos Puls 2012. godine; u istraživanju sudjelovao 1621 roditelj). Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjiga ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu.

Grad Čakovec i Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec obilježavaju ovaj dan organizirajući na Dječjem odjelu Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec akciju prikupljanja slikovnica pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”. Slikovnice će se prikupljati na Dječjem odjelu Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec, od 01. do 13. veljače 2015. godine, radnim danom od 7,00 do 19,00 sati, a dostavit će se pedijatrijskim ordinacijama u Čakovcu kako bi se uljepšao boravak djece u pedijatrijskim čekaonicama.

Pozivamo i Vas da se uključite!