micro:bit i u našoj Knjižnici!

BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima. 

IRIM – Croatian Makers je projekt udruge Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih – IRIM. IRIM je privatno financiran i misija mu je sadržana u imenu, a polazi od uvida da je mentalni procjep između razvijenog svijeta i Hrvatske sve dublji, ali ga je u doba otvorenih i dostupnih tehnologija i medija svakome sve lakše preskočiti – sve je uži. Kao glavnu platformu za razvoj mladih IRIM vidi robotiku i automatiku, koji su postali vrlo dostupni – tehnološke i financijske ulazne barijere su se izrazito smanjile, a taktilnost, izazovnost i brzina rezultata ih čine izuzetno atraktivnima kao didaktički alat. IRIM donira i razvija robotiku i automatiku u osnovnoškolskim uzrastima, ali i u starijima koji su bliži svijetu rada i poduzetništva. (izvor: izradi.croatianmakers.hr/bbc-microbit)

I naša Knjižnica je jedna od onih u kojima možete posuditi micro:bit. S naših polica polako ali sigurno nestaju, pa požurite po svoj primjerak.