Natjecanje u čitanju naglas

Županijsko natjecanje u čitanju naglas namijenjeno je učenicima osnovnih škola (od 3. do 8. razreda) u Međimurskoj županiji.

Ciljevi natjecanja su: poticanje i popularizacija knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanje usmenog izražavanja i razvijanje motivacijskih sposobnosti.

 

Natjecanje će se održati 26.10.2017. godine u 12,00 sati u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec.

Mentori trebaju pripremiti natjecatelje prema uputama koje se nalaze na mrežnoj stranici: http://www.nkc-sisak.hr/natjecanje-u-citanju-naglas/.

Ispunjenu prijavnicu za Županijsko natjecanje te potpisanu izjavu o suglasnosti, koje se također nalaze na navedenoj mrežnoj stranici, potrebno je poslati najkasnije do 24.10.2017. godine na e-mail: maticna@kcc.hr

Pobjednici Županijskog natjecanja odlaze na Državno natjecanje koje se održava u Sisku 23. i 24.11.2017., u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva.