Otvorenje izložbe ilustracija Maja Horvat

U petak 13. rujna 2019. u 18 sati u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec održat će se otvorenje izložbe ilustracija Maje Horvat, izložba se održava u sklopu 6. festivala stripa.

MAJA HORVAT, vizualna umjetnica i ilustratorica, rodena je 1984. godine u Čakovcu.
Nakon završene srednje Graditeljske škole, smjer dizajn unutarnje arhitekture, upisuje Prirodoslovno – tehnički fakultet u Ljubljani, smjer Grafičke i medijske tehnike.

Ljubav prema ilustraciji traje već od malih nogu te je oduvijek jasan put prema umjetnosti.
Aktivno djeluje na slovenskoj alternativnoj sceni, održala je dvije samostalne, sudjelovala u nekoliko skupnih izložbi u Sloveniji te prisustvovala na art sajmovima.
Na njen rad utječe pop kultura, strip, žive boje i sakrivene poruke kao komentar današnjem društvu. Djeluje u raznim područjima umjetnosti, poput grafičkog dizajna, poster dizajna, tipografije ilustracije, klasične umjetnosti sve do fotografije za koju je znanje pridobila tijekom rada u fotografskom studiju.
Kao glavni medij koristi tehnologiju za stvaranje digitalnih ilustracija moderne umjetnosti koja je još uvijek novitet u našim krajevima.
Na ovoj se izložbi predstavlja sa crno bijelim ilustracijama, koje su pomak od njezinog šarenog svijeta, u suradnji sa likovnim pedagogom, književnikom i zaljubljenikom u strip, Josipom Mihalkovićem.