Odgađa se predstavljanje knjige Maxa Juhasza Urbani trenuci

 

OBAVIJEST

Zbog objektivnih razloga odgađa se predstavljanje knjige “Urbani trenuci” Maxa Juhasza. koje se trebalo održati 14. studenog 2017. u 18:30 sati. Hvala na razumijevanju!

 

Više o knjizi:
Knjiga “Urbani Trenuci”(1991.-2013.) posljednja je iz serijala, svojevrsne zagrebačke trilogije koja sadrži strogu selekcija fotografija u periodičnom istraživanju Zagreba tijekom 22 g. Tematski knjiga pripada žanru ulične fotografije a sastavljena je od ranih radova, većinom uhvaćenih prizora na ulici, maglovitih gradskih jutara i lijenih pasjih popodneva, katkada i nesvjesno snimljenih komentara, raspoloženja ili vlastitih stajališta, naknadno iščitanih u stvarnosti koju je autor živio i spremnosti da prihvati ono što u trenutku okidanja možda nije odmah i u potpunosti vidio.

 

Više o autoru:
Max Juhasz rođen je 1967. u Vukovaru. Fotografirati počinje 1991., kao dokumentarist tijekom rata za Hrvatsku neovisnost. Svoj fotografski senzibilitet izgradio je uz pomoć knjiga o fotografskoj umjetnosti, filmova, proučavajući radove velikih majstora fotografije i slikarstva te posjećujući razne izložbe, fotografske radionice i predavanja. Izlagao je samostalno i na mnogobrojnim skupnim izložbama a portfolio mu je objavljivan u uglednim domaćim i inozemnim časopisima te online-magazinima za fotografiju. Autor je mnogih naslovnica knjiga, tekstova u katalozima fotografskih izložbi drugih autora te predgovora u knjigama. Osnivač je i član fotografskog kolektiva KADAR 36 te član Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU) i Hrvatskoga društva likovnih umjetnika – Zagreb (HDLU Zagreb). Do sada je izdao tri autorske knjige fotografija. Živi i radi u Zagrebu. www.maxjuhasz.com