Predstavljanje knjige “Udahnuti svjetla pozornice” Marija Kovača

U utorak 30. siječnja 2018. u 18 sati u novom prostoru Knjižnice “Nikola Zrinski” održat će se predstavljanje knjige “Udahnuti svjetla pozornice” autora Marija Kovača.

Mario Kovač rođen je 1975. godine Zagrebu, poznati je hrvatski kazališni i filmski redatelj.
Kao redatelj, glumac, skladatelj, scenograf ili dramaturg sudjelovao je i u stvaranju čitavog niza amaterskih predstava i performansa. Djeluje i kao dramski pedagog te voditelj brojnih dramskih radionica. Doktorirao je 2015. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu doktorskom disertacijom na temu “Metodologija kazališnog rada sa slijepim i slabovidnim osobama”.

Knjiga “Udahnuti svjetla pozornice” govori o metodologiji kazališnog rada sa slijepim i slabovidnim osobama kojom se Kovač bavio i razvijao u sklopu svog doktorskog rada.
Na poziv glumca i umjetničkog voditelja Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život Vojina Perića 2002. godine Mario Kovač počeo je svoj profesionalni kazališni rad sa slijepim i slabovidnim osobama.

Osim autora na predstavljanju će sudjelovati Željka Turčinović, urednica knjige i predsjednica Teatrološkog Instituta ITI-Unesco, urednica časopisa Kazalište te biblioteke Mansioni, kao i Nikša Marinovića, akademski glumac, koji će izvesti odlomak iz predstave kazališta Novi život “Prokleta avlija”, po motivima Ive Andrića.

Ulaz je slobodan!